Pronk jodelt al jaren in de schaduw van de Sallandse heuvelrug. Liedjes borrelen er jubelend naar boven. Uit de kelder van zijn ziel, of uit zijn bomvrije kelder… dat blijft tweeduister.

Nieuwe release

PRONK * GIN’ BLUES

8 juli 2021 

Video afspelen

“Na ‘partymusic for outsiders’ verwachten we eigenlijk ‘easylistening for insiders’, en dat is het ook wel geworden. Outsiders of insiders het maakt eigenlijk geen zak uit want PRONK komt met een plaat die nergens rekening mee houdt, die geen businessplan of format kent. Een plaat die 100% uit graagte en R&Roll is ontstaan, eentje waarvan je zin krijgt in alles wat God verdomme verboden heeft.

Nou, zo’n plaat is het geworden, de boogiekelder leek dieper dan ooit en kent daar al helemaal geen regels. De liedjes komen zoals ze uit broekspijpen komen en zijn schaamteloos vanuit het onderbewuste op band geslingerd. Het resulteert in een pot volstrekt oorspronkelijke r&roll die je laat meebleren als een bakvis. Als je tenminste tijd hebt gehad om naar lucht te happen want deze fuck-you plaat beukt je wild, knuffelt je warm en laat je head bangen zonder dat je er erg in hebt. De hooks en vette refreinen vliegen je om de oren, ze komen regelrecht vanuit de Sallandse jungle je kroeg, auto, feesttent of hart binnen.

Henk Jonkers drumt, Pronk bast jodelt en speelt gitaar, verse Tukker Sam Pols rost berig mee en Dion Legebeke blaft Pronk geregeld zijn mand in. Excelsior Recordings brengt ‘m uit want PRONK wil de kelder uit om die vette plaat te laten glimmen.

Sommige platen schreeuwen R&Roll, de schreeuw die we zo hard nodig hebben in hard times. Momenteel schreeuwt deze even het hardst, en hij is niet grijs te draaien man. Oja, Pronk jodelt in z’n eigen taal, in het oer-Nederlandse Nedersaksische. Dat klinkt internationaler dan ABN, maar dat is slechts bijzaak.
Pilsie?

John Doekoe”

8 juli 2021

Live treedt hij op met de band PRONK, omdat het lekker klinkt. Een band met een vaste kern aangevuld met struikrovers uit de buurt.

  • Henk Jonkers drums
  • Sam Pols gitaar/zang
  • Gerben Bielderman bas/zang
  • Dion Legebeke zang
  • Pronk zang/gitaar


Omdat elke Pipo in meerder bands speelt is de band mobiel en zullen Ymte Koekoek, Henk Wesselink en Seb Dokman ook geregeld meestampen.

Gezellig.

Voor degene die graag meebrult:

GIN BLUES

Doe mie mar is eam’ een sappie, joa doar van de boamste planke
Blues kunnie ok wel spøl’n
Oi dr mar een bettie muuite veur wilt doe
Blues kunnie ok wel spöl’n
Oi dr mar een bettie muuite veur wilt doeAlbum

Party Music for Outsiders

2019 

Deze eerste is verschenen op ceedee en op een flinke plak vinyl. 
Check hier de visitekaartjes:

De Rock & Roll Dut De Rest

Video afspelen

Tracklist: 

01De R&R Dut De Rest
02 – Kanaries
03 – De Juuste
04 – Oltied Te Hard
05 – De Band
06 – Hoast
07 – In De Reeng
08 – Carolientie
09 – Jaeng
10 – Subiet As Dynamiet

Voorproef:

Kanaries

Video afspelen

IN de ReeNG

Video afspelen

SONGTEKSTEN