Toen Henk z’n gulp open ritste sprongen de tranen hem in de ogen. Had ie haar weer laten gaan, met die malloot. Dood had hij hem wel eens gewenst, dat lag koud op de loer. Sukkel, de tranen vielen op z’n lid. Daar waar Anneke haar best deed om hem te temperen.

Hard was ie altijd geweest, voor zichzelf, maar ook een steen had gevoel. Hij weende geruisloos waardoor hij Anneke hoorde bruisen. De ramen open, het was zondagmiddag met Hot Chocolate veel te vroeg op de radio. De bar was net open.

Ze vonden elkaar al langer en vergrepen zich aan elkaar uit dierlijkheid. Hij vooral om te vergeten, wat hem maar niet lukte. In haar bar, zijn thuis, zijn kat haar muis. Zij uit lust en leven, ze voelde stiekem meer dan haar lief was.

Hij voelde de barkruk, de skai-bekleding was warm. Anneke kon tappen als een malle en likte de depper, ze was niet de jongste maar had genoeg sex-appeal voor een heel leven. Hij nam de ruimte in zich op, zijn tweede huiskamer zijn haard. Tussen al die foto’s boven de lambrisering zag hij zijn bruid. ‘You sexy thing’ ebde weg en Henk Wijngaard gaf gas, het ontstak zijn vlam. Aan de bbq stond ze gekluisterd met wat stamgasten die wel erg uit waren op een steak. Een mooie foto van voor die tijd, Koele Koele 2015, hij wist het nog. De vlinders hadden zijn pens nooit verlaten, hij had geen idee dat ze zo oud konden worden.

Na Henk Wijngaard kwam ‘Sex On Fire’ en dat was het nummer waarop ze hem voor het eerst kuste. De lekkerste lippen die hij ooit geproefd had, ‘ik zag je wel’ zei ze terwijl ze keek zoals alleen sommige vrouwen dat kunnen. Haar geur was nieuw en oud, ze rook als thuis. Hij zag niets anders dan love en proefde noga, kut en bessenjenever en plakte Anneke achter het behangeke.