Pronk jodelt al jaren in de schaduw van de Sallandse heuvelrug. Liedjes borrelen er jubelend naar boven. Uit de kelder van zijn ziel, of uit zijn bomvrije kelder… dat blijft tweeduister. 

Het volk van Excelsior Recordings kreeg gaandeweg lucht van de muffe kelder. Ze togen richting het oosten alwaar het onorthodoxe gejodel kwispelend werd ontvangen. Een deal werd rap beklonken. Regelneven F. Satink en W. Damman ontfermen zich over de chaos, Pronk kent ze sinds de zandbak. Zo was het plaatje rond.

Hij flanst de nummers aldaar met zijn a-technische kont in elkaar met behulp van D. Kleinlangevelsloo, een vingervlugge maat voor wie geen knopje teveel is. De bands waarin Pronk voorheen speelde verkozen steenkolen Amerikaans boven ABN. Voor een knuppel uit Luttenberg is Hollands immers taal voor mietjes.‘Doe maar een plaat van Motörhead’ zei zijn moe ooit tegen de platenboer zo rond sinterklaas, in deftig ABN. ‘Stoons, Ramoons of Iesiediesie is ook best’ die spirit. Hollandstalige bagger paste immers niet in zijn klompen. 

Sinds zijn 15e speelt hij onafgebroken in bands. Meer ‘aan’ had hij sinds de heilige communie niet gestaan. Manisch gaf hij zich over aan de energie in zijn keumes… geen concept of voorbedachte rade maar van je hopsakees. Dat een beetje R&R universeel is, dat wist ie wel. Ongeacht tong. Zin om dat gedonder eens op plaat te slingeren. Raaskallen zonder gaas.

Pronk is geen drummer en eigenlijk ook geen zanger/gitarist, maar god…dat laatste kon hij wel tuigen. Drummen echter, daar waagde hij zich niet aan. Oude bekende en opper-rammelaar Henk Jonkers nam zijn drumstel mee naar Luttenberg en voorzag de deuntjes van een flinke pot oenka boenka. Producer, technicus M. Herder nam de onstuimige kelderpret op. Dat het met Herder goed samenwerken was, dat wist Pronk. Met de band The horse company hadden ze in die kelder de laatste plaat ook opgenomen. Die loog er niet om.

Live treedt hij op met de band PRONK, omdat het lekker klinkt. Een band met een vaste kern aangevuld met struikrovers uit de buurt.

  • Henk Jonkers drums
  • Sam Pols gitaar/zang
  • Gerben Bielderman bas/zang
  • Dion Legebeke zang
  • Pronk zang/gitaar


Omdat elke Pipo in meerder bands speelt is de band mobiel en zullen Ymte Koekoek, Henk Wesselink en Seb Dokman ook geregeld meestampen.

Gezellig.