Foto van Pronk - Pronkspul - Arjan PronkFoto van Pronk - Pronkspul - Arjan Pronk Pronk - digitale poesiealbum

Raaskallen zonder gaas. Voor op de plee, tijdens de koffie of onder een boom. Je maakt wat mee…

Johnny

Johnny was een homo

Dat flikkers vooral chocoprinsen waren bleek een fabel, Johnny was een uitzondering, zo vertelde hij. Zo rond z’n puberteit had hij geoefend en even geprobeerd om hetero te worden maar hij had al rap in de gaten dat het geen keuze was. De vrouwen konden hem niet behagen, hij voelde zich een smeerlap, een vreemde matennaaier.

Lees verder
de vogelshow

De vogelshow

Mensen de gek aansteken is zo’n machtig mooi werk, dat is wat anders dan pesten. En dat is misschien ook de reden dat het vaak misgaat en wel als zodanig wordt ervaren, omdat de één dat niet voor de ander kan bepalen en omdat niet iedereen tact heeft. Ik kan wel denken dat ik het heb, maar…

Lees verder
verse klompen

Verse klompen

Ik mag graag op klompen lopen, vooral voor kleine stukkies zijn ze ideaal; je schiet er zo met blote of kousenvoeten in.

Lees verder
De stenen zweten

De stenen zweten

De lantaarnpalen waren lakeien die bogen op roze zaterdag, misdienaars van het licht dat het donker maar net verdragen kon.

Lees verder
pionieren

Pionieren in hart en nieren

Pionkeren is een oost-Nederlands woord voor ‘onbewust, uitbundig geïnteresseerd zijn in copuleren met een bepaald iemand’. Beren dus. Zo noemen ze bij ons neuken, de bijslaap. Tenminste, wel waar ik vandaan kom.

Lees verder
goofy

Goofy

Goofy was met ei en al uit het nest gedonderd en werd opgevoed in de familie, een mooi en nobel streven met vaak een tragisch eind.

Lees verder
Pronk-j-bass

Het is maar spul

Barrie leek sprekend op de blanke grote broer van BA, maar dan zonder vliegangst. Køkkie vloog elk weekend wel ergens uit de bocht

Lees verder
Kil

Kil

Mijn hart bonkte alsof ‘t eruit wilde, alsof ‘t me niet meer verdroeg, meer dan pompen of verzuipen was het niet. Ik bestelde nog een

Lees verder
Pleagste

De Pleagste

Het nieuwe oude huis voelde niet pluis, maar ze wilde zo graag. Hij was slecht in ‘nee’ zeggen en ze was onweerstaanbaar enthousiast, ik hoor

Lees verder

De Slenk

Toen de leverpastei op was begon hij aan het papieren bordje. Ik zat aan een picknickbank, zomaar na een optreden bij een wildvreemde familie uit Duitsland. Op zich geen wonder.

Lees verder

Roadkill

Relaxed en goed te pas zat ik midden in de nacht achter het stuur. Om de drukte rond Deventer te omzeilen ga ik de wijde wereld meestal in via Haarle, Holten en dan steek ik bij Laren de grote weg op.

Lees verder
jip pronk

Bor de wolf

Bor werd geboren in Duitsland maar dat wist hij niet. Hij zocht graag de grenzen op en was de muiter van de roedel, fier, nieuwsgierig, fors en levenslustig.

Lees verder
Pronk_header_groot_zwart

KIL

Net voor de vreselijk knusse decembermaand aanbreekt rolt ie van de pers en ligt ie vuistdik klaar om zeverend verslonden te worden. Een møst voor onder je boom.

Pronk_header_groot_zwart

KIL

Het boek van Pronk is klaar en rolde deze week vers van de pers.  Wat een timing zo vlak voor die vreselijk gezellige decembermaand. Hij ligt vuistdik klaar om zeverend verslinden te worden. Een møst voor onder je boom.