Dit stukkie heeft geen clou.
Het is slechts een tip voor wat kleur in de eventuele sleur die soms wat opluistering kan gebruiken. Eén van de mooiste dingen in het leven is ‘mensen wat wijs maken’, omdat ik zeker weet dat mij ook geregeld wat wijs wordt gemaakt kan ik me dat prima veroorloven. Aan karma-angst doe ik niet want in deze beschaving is het niet nodig om een kop af te hakken of iemand een heftige loer te draaien. Je kunt best een brave Hendrik zijn en tevens af en toe wat foppen en schoppen. Maar goed, misschien is aan je kont krabben nog interessanter dan dit geouwehoer. Zie maar wat je ermee doet.

De fopdrol-truc.
Deze truc, die eigenlijk een fop is, heb ik zelf bedacht en ik verbeeld me dat het zonde is om het de mensen te onthouden. Bij deze mijn tips om de fop tot een topper onder de grappen en grollen te maken. Komen ze:

-Maak van ontbijtkoek een fabuleuze glimmende fopdrol die haast te mooi is om werkelijk gedraaid te zijn. Plump wat water in bijvoorbeeld een Tupperware bak, mieter daarbij een halve staaf ontbijtkoek en kneden maar, na een paar minuten zie je werkelijk geen verschil.
-Mocht je geen idee hebben van een cum laude keutel dan stuur maar een bericht want ik heb er geregeld eentje gedraaid. Foto’s zat.
-Ga van tevoren naar de wc want aandrang is niet uitgesloten.
-Zorg dat je een bad in huis hebt of bij iemand bent met een bad.
-Boetseer de drol terwijl de kinderen in bad zitten.
-Wanneer het grut uitgebadderd is en het brakke water er wat flets en schuimloos bij ligt drapeer je de nepdrol deftig in bad, uit zicht van het korte spul.
-Je zou als extraatje nog een klodder in je buttcrack kunnen smeren om wat extra kortsluiting en verwarring te creëeren.
-Zorg ervoor dat niemand het ziet en ruk de stop uit het putje.
-Roep de kleine draken hard op ietwat geïrriteerde toon, niet te heftig want dan durven ze niet.
-Zijn ze nog te klein om over de rand te kijken dan moet je ze even ferm optillen.
-Vloek en tier.
-Roep luid en verbolgen: ‘Bah, wie heeft er in bad gepoept?!’ Het woord ‘gedreten’ hakt er beter in maar dat is niet voor iedereen weggelegd.
-Kijk alsof Adriaan Bassie heeft ingeslikt en zet je handen hoog in je zij. Roep vervolgens verontwaardigd: ‘En wie moet dit in hemelsnaam allemaal weer opruimen?’
-Schud je hoofd en doe kalm aan, de scène is te mooi om af te raffelen.
-Wacht af of er misschien een kind tussen zit die de smeerlapperij voor zijn rekening wil nemen. Zo ja, zeg dan bruut dat je het niet geloofd.
-Kijk vol onbegrip en slachtofferschap en ga aan de rand zitten met je knieën op de natte doordrenkte badmat.
-Nu komen de kiddos zo nieuwsgierig als kittens steeds dichter bij het bad staan met de schone verkreukelde badhandjes over de rand op dito teentjes.
-Knijp theatraal je neus dicht en schep met één haal de majestueuze drol uit het lauwe water.
-Doe dit langzaam, laat het bruine water eruit lekken alsof je het bijna lekker vindt, tot het ergste lekken stopt.
-Het afgrijzen dient van je tronie af te spatten, ook non-verbaal ben je in alle staten. Oeh, aah en aaargh zijn prima kreten.
-Kijk ze wat waterig aan en ruik vervolgens met je neus angstvallig dicht bij de drol terwijl je bromt: ‘Ik kan vast wel ruiken uit welke kont ie komt’.
-Zeg na een paar krachtige snuiven teleurgesteld dat het vooral stinkt, alsof Pino al jaren dood in de dakgoot ligt en dat je nu van narigheid moet proeven wie de gore poepert was.
-Doe het gevoelsmatig in slow-motion en kijk ze indringend aan.
-Stel dat je de controle hebt om op commando een scheet tevoorschijn te toveren dan is dit het moment om de scène kracht bij te zetten. Een meevallertje voor de pro.
-Zet je schrap, haal diep adem en doe je mond wagenwijd open. Hap als een mega piranha in de natte drol en laat het sap als diarree over je kin lopen zonder te vegen.
-Beschik je over weinig acteer talent, haal dan bijv een viespeuk voor de geest en beeld je in dat ie daarvan is. Denk aan je ruftende oude tante, je pa, meneer de pastoor, Donald Trump whatever.
-Het moment dat het putje de laatste sloot badwater gorgelend weg klokt terwijl het riool zuigt als het monster van Loch Ness is natuurlijk perfect om even een kokhals in scène te zetten. Een beetje soundtrack doet wonderen, maar dit is wederom iets voor gevorderden.
-Mochten de kinderen er nog staan
zing dan met volle mond: ‘Ik zag twee beren broodje smeren’ of pak-hem-beet ‘Juffrouw wil je mijn marmotje eens zien.’

Succes gegarandeerd.
Ze zullen het nooit vergeten en een posttraumatische stoornis krijgen ze toch wel als ze het hier van krijgen.
Oja, vertel ook gewoon dat je het zelf bedacht hebt, daar komt toch geen hond achter. Zet ‘m op en toi toi toi!

Nog een laatste tip; zorg er altijd voor dat je zelf de nepdrol fabriceert. Mij werd wel eens op een verjaardagsfeestje verzocht om de grol nog eens gezellig uit te halen. ‘Toe doe het nog eens, jij kunt dat zo goed…’ Grote kans dat je over je hart wrijft of er zelfs zin in hebt. Bedenk je toch een keer of twee want bij sommige mensen ben ik nooit meer op de koffie geweest.